MASSMEDIA

Vi gör ett blogginlägg på Runöbloggen efter uppskattad föreläsning på

Runö Utbildnings och Utvecklingscentrum

http://runobloggen.se/page/2/

Adlibris topplista

7 mars 2015 och

Sjukt Viktigt finns med!

 

Läs om Sjukt viktigt i senaste numret av Vi föräldrar!

Nr 4/ 2015

 

 

Twitter

 

 

CancerStiftelsen favoritmarkerade din tweet29 jan: Pysselboken sprids, beställning av kirurgavdelning i Skåne samt Cancerstiftelsen i Kronobergs län!

 

http://www.cancerstiftelsen-kronoberg.se/

 

 

8 januari 2015

 

http://www.barnboksbloggen.se/?p=7794

 

 

"Pysselboken Sjukt viktig är helt enkelt sjukt viktig. Det är en bok som alla barn borde få pyssla sig igenom för man lär sig så mycket. Inte bara rena fakta utan man lär sig också ett helt annat förhållningssätt till kroppen, sjukdomar och döden. Boken är också ett bra hjälpmedel med tanke på att det finns väldigt många vuxna som tycker att det är jobbigt med dessa ämnen och som tycker att det är svårt att prata om dessa ämnen med barn. Ett stort plus med boken är också dess lättillgängliga format med spiralbindning."

 

 

22 december 2014

http://blogg.barncancerfonden.se/sjukt-viktigt-och-dagboken/

 

Att bearbeta svåra saker är inte lätt. Vilken tur att det finns eldsjälar som tar fram verktyg för barn, i form av böcker, som kan hjälpa till med just det! Det här är två exempel som jag gärna lyfter fram så här i jullovstider, som för många är en tid för pyssel – och reflektion.Sjukt viktigt är en pysselbok för mindre barn som närmar sig sjukhusmiljön på ett kreativt sätt. Man kan till exempel fylla i en hjärnlabyrint, färglägga sjukhusrum och rita ut smärta med en liten groda som följeslagare. Extra bonus för handledningen för vuxna längst bak i boken, som ger stöd i hur boken kan användas. Sjukt viktigt är skriven av Helene Forsling, Monika Nyström och Viveca Nordlander och ges ut av Idus förlag.

 

 

En helsida i Riksföreningen för Barnsjuksköterskors tidning "Barnbladet" om Sjukt Viktigt, blir en fin avslutning på årets mediauppmärksamhet.

 

27 november 2014

 

Sjukt viktigt presenteras i det senaste numret av

Rädda livet - nr 4 2014

Cancerfondens tidskrift

26 november 2014

 

skriver om aktuella Nackaförfattare;

Helene Forsling och Viveca Nordlander och tipsar om Sjukt viktigt

 

Länk kommer

Länk till artikel om Sjukt viktigt i Södermanlands nyheter

tisdag 21 oktober 2014

www.sn.se/personligt/folkomkringoss/1.2715410

 

Artikel ur Mitt i Nacka, 1 oktober 2014

http://epaper.mitti.se/edoris?tem=epaper_mina

Så här fint bloggar vimmelmamman Lotta Gray om vår pysselbok! 26 september 2014

 

http://www.alltforforaldrar.se/vimmelmamman/2014/09/26/min-bok/

 

”MIN BOK”

Skrivet fredag, september 26, 2014

Liten Lennox med mig på sjukhuset.

Det var ju det värsta med hela den här resan. Att Lennox skulle fara alltför illa. Att han skulle bli präglad av min sjukdom. Att det skulle sätta spår i honom om vi inte hanterade det rätt. Säkert 70 % av den här bloggen har handlat om den rädslan. Det lustiga är att jag blev tillfrågad två gånger att skriva en bok av stora välkända bokförlag. Det som folk drömmer om. Och jag försökte. Men tänkte att det var väl inget unikt med mig. Det finns många småbarnsmammor med cancer. Så det sket sig. Kände att jag förmodligen skulle drunka i alla andra böcker med liknade historier.

Men så gick det några år och tanken på en bok för barn tog form. En bok som då inte fanns. En bok som på ett enkelt sätt berättade att man blir trött av cellgifter, kan kräkas, att håret ramlar av och att man är väldigt sjuk. Men också en bok som visar på hopp men med ett öppet slut så barnet själv kan välja. Jag pratade mycket med min granne Martin Widmark som är Sveriges mest sålda barnboksförfattare efter Astrid Lindgren. Att den måste göras med varsam hand. Och jag skissade, hittade ett förlag igen som var intresserade. I USA finns flera sådana böcker där man pratat HIV. Men så kom Livet emellan. Jobb, barn. Lennox var i värsta trotsåldern, jag orkade helt enkelt inte och det rann ut i sanden. Hade behövt tagit tjänstledigt för att skriva den. Trodde min dummer att jag skulle kunna göra det på helger och kvällar.

Men så har den kommit. Blivit skriven av andra människor som gjort den istället och det är ju toppen att kunna ha en bok att luta sig mot när man ska prata om det där svåra. Att någon fått en ibland dödlig diagnos. Jag vill gärna puffa för en sådan. Som kunde varit min, hahaha. Men är man sen i starten får man skylla sig själv.

 

Artikel ur Kanalen, lokaltidning i Åkersberga

25 september 2014

11 september intervjuades Monika Nyström om vår pysselbok av P4 Dalarna. Lyssna på en djup och sjukt viktig intervju!

http://t.sr.se/1sr4QoM

Monika Nyström intervjuades i morse av Kim Kärnfalk, i "Förmiddag i P4 Sthlm", om vår pysselbok och varför vi anser att den är Sjukt viktig!! 36 minuter in i programmet startar intervjun. http://t.sr.se/1rXj1S9

 

 

4 September 2014

 

Pressmeddelande från Idus i samband med att pysselboken släpps!

 

 

 

3 september 2014

 

Läs Monika Nyströms krönika på Skandias hemsida

http://www.ideerforlivet.se/vi_bryr_oss/blogg/Sjukt-viktigt/

Artikel ur lokaltidningen Åkersberga Kanalen

nr 14 1 april 2014

 

http://www.e-magin.se/v5/viewer/files/viewer_s.aspx?gKey=pq4s6bcd&gInitPage=19